Apie mus

pdstudija

pdstudija – tai akmens apdirbimo studija. Studija galinti apdirbti akmenį pagal kiekvieno kliento pageidavimą. pdstudija – vienintelė tokia studija Lietuvoje, kuri akmenį paverčia skulptūra, atminimo plokšte, meno kūriniu, interjero ar eksterjero detale, paminklu, antkapiu. Tai ne šiaip sau akmens apdirbimas – tai meninis akmens apdirbimas. Meninius paminklų sprendimus garantuoja pdstudijos vadovas – skulptorius Paulius Daujotas.

pdstudijos darbo pradžia

pdstudiją veiklos pradžioje atstovavo jaunas skulptorius ir vienas pagalbinis pameistrys. Užsakymų vykdymas užtrukdavo, nes visas darbas buvo atliekamas rankomis ir elementariais įrankiais. Pajėgumas buvo silpnas, o kaštai dideli. Du žmonės turėjo kažkuo išsiskirti, kad išliktų rinkoje. Taip buvo rasta meninių paminklų niša. Čia žodis „meninių“ reiškia skulptoriaus kūrybinės veiklos estetinę jutiminę grožio išraišką, suderinamumą, o ne paprasto piešinuko (gėlės, ąžuolo lapelio ir pan.) iškalimą. Meniniai paminklai – tai darbų atlikimo garantija, kliento pageidavimų perteikimas pačiu geriausiu sprendimu, kompoziciniu išbaigtumu, ilgaamžiškumu ir tikrai originaliu sumanymu. Šis meninių paminklų veiklos plėtojimas reiškė ir pasiryžimą konkuruoti su iš Kinijos atkeliaujančia pigia produkcija, perpardavinėtojais ir pramoninėmis eilinių paminklų dirbtuvėmis.

pdstudija dabar

Siūlyti klientui originalų meninį paminklą reiškė padėti jam suprasti, kad Lietuva turi labai gražius savo akmenis – riedulius, kad natūralus akmuo yra savitesnis, gražesnis bei artimesnis lietuvio pasaulėžiūrai, kad „kitokio“ – sprendimo nereikia bijoti, kad tik meniniame antkapyje galima išreikšti savo mintis, jausmus ir prisiminimus apie mirusįjį. Meninis sprendimas, paminklas, antkapis tai lietuviškos kultūros kūrimas. Siūlomos etno koplytėlės – tai lietuviškų šaknų, istorijos, paveldo palaikymas.

Šitokius meninius sprendimus gali priimti bet koks klientas. Išsilavinęs, mokslo ragavęs, pasaulio matęs žmogus greičiau perpranta meninę idėją, mintį, paprastesnis žmogus taip pat geba suvokti skulptoriaus pasiūlymą tik jam reikia daugiau drąsos atlaikyti kinietiškos produkcijos gerbėjų požiūrį.

pdstudija mokosi iš kiekvieno kliento. Kiekvienas klientas teisus, pageidavimas teisingas, todėl dar vienas šių meninių paminklų dirbtuvių privalumas – tai lankstumas, išeities radimas iš bet kokios situacijos, meninės ir techninės kokybės suderinamumas su kaina. pdstudija klientams pateikia pasiūlymus eskiziniu variantu, tokiu būdu klientas lengviau įsivaizduoja savo užsakymą. originalių paminklų gamintojai suteikia galimybę užsisakyti tik meninio paminklo projektą, o darbus atlikti kitur arba patiems. pdstudija teikia ir konsultavimo paslaugas bei kapo aplinkos projektavimo, apželdinimo konsultacijų paslaugas. meninių paminklų studija darbus atlieka nuo pradinio taško – idėjos, iki galutinio – augalų parinkimo.

Šiuo metų pdstudija meninių paminklų projektus įgyvendina naujausiomis technologijos, tad apdirbimo kaštai yra sumažėję. Skulptoriaus kurti meniniai paminklai bei meniniai sprendimai įgyvendinti ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kaimeliuose, miesteliuose bet ir kaimyninėse valstybėse.

pdstudija – inovatyvūs ir veržlūs žmonės, tikslingai einantys link tikslo – klientų pageidavimus paversti meniniais sprendimais, sukurti lietuvišką meninį paminklą – antkapį, kuris būtų ne tik informacinė plokštė, o būtų savitas, dvasingas, įdomus ir turintis išliekamąją vertę.

Šiuo metu pdstudija yra ko gero vienintelės Lietuvoje meninio akmens apdirbimo dirbtuvės, vadovaujamos skulptoriaus, gebančio apdirbti natūralų akmenį, sukurti išskirtinį produktą iš paprasto lietuviško riedulio bei išlaikyti senąsias lietuviškąsias tradicijas, suderinti jas su modernizmu, naujoviškumu ir tai atlikti kokybiškai.

pdstudija rytoj

pdstudija sukurti meniniai paminklai, antkapiai nuo eskizo sukūrimo, gamybinio proceso iki darbo pastatymo yra prižiūrimi skulptoriaus. Tokiu būdu pdstudija įgauna pranašumą prieš kitas paminklų dirbtuves. Ateityje pdstudija laikysis tų pačių principų: tobulėti, naujinti techninę bazę, išlaikyti lietuviškumą, neatsilikti nuo naujovių, būti originaliems, įdomiems ir įgyvendinti klientų lūkesčius.

Pagarba kiekvienam klientui.